Pitanja i odgovori

Za Vas izdvajamo najčešća pitanja

Pošto se često susrećemo sa sličnim pitanjima, odlučili smo neka od njih objaviti, a usput i odgovoriti

Po čemu se Vi izdvajate od drugih tvrtki? Zbog čega bih baš izabrao intuitive?

Naš tim ima dugogodišnje iskustvo u nekoliko različitih polja u dizajnu i razvoju, a uz to se i sami razvijamo svakodnevno kako bi našim klijentima pružili najbolju moguću uslugu.

Koliko traje izrada obične web stranice?

Na ovo pitanje je teško odgovoriti paušalno. Ne postoji određeno vrijeme za izradu jer uvijek težimo tome da stranice budu individualne za naše klijente, pa je samim time nezahvalno unaprijed odrediti vrijeme. Kada nam dostavite sve materijale i dokumentaciju, onda Vam možemo dati okvirno trajanje izrade.

Imam web stranicu ali već dugo nitko nije vodio računa o njoj, a sada želim oživiti svoje poslovanje. Što mi savjetujete?

Ako imate staru web stranicu, staru nekoliko godina, uvijek savjetujemo redizajn stranice, naravno uzimajući u obzir vizualni identitet Vaše organizacije. Tehnologija napreduje svakim danom i nekada treba preispitati je li zaista ono što sada imate dovoljno dobro za današnje vrijeme. Najčešće je odgovor na to pitanje negativan. Zbog toga savjetujemo - krenite u izradu novog, modernog weba!

Koja je razlika između web stranice i web aplikacije?

Da pojednostavimo, web stranica i web aplikacija imaju jednu zajedničku stvar - pregledavaju se u internet pregledniku. Web stranica je preko internet preglednika odmah dostupna svim korisnicima interneta, dok je za web aplikaciju najčešće potrebna registracija ili je ona čak u nekim slučajevima nedostupna za javnost (tzv. deep web). Web aplikacija može biti bilo što pa tako i platforma za izradu same web stranice (tzv. CMS), portal, intranet sučelje ili slično. Neke od poznatih stranih web aplikacija su Facebook, Twitter, Wordpress, eBay i Amazon, dok u Hrvatskoj kao primjer možemo izdvojiti Njuškalo, eKupi ili Crno Jaje.

Koja je razlika između mobilne i web aplikacije?

Kao što sama riječ kaže - mobilne aplikacije nativne su aplikacije za mobilne uređaje, one koje možete preuzeti sa App i Play Store-a, a takve su uglavnom programirane u drugim programskim jezicima. Već smo u prethodnom pitanju odgovorili, web aplikacije otvaraju se putem preglednika (Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari i sl.). Danas su web aplikacije, kao i web stranice, responzivne i tako prilagođene za rad na mobilnim uređajima.

Programirate li Vi mobilne aplikacije?

Trenutno ne, ali nije isključeno da ćemo se širiti u tom smjeru u skoroj budućnosti.

Mogu li kao klijent sudjelovati u procesu razvoja projekta?

Ne samo da možete, nego to i očekujemo od Vas . Izrazite svoje želje i ideje jasno (idealno kao dokument), a mi ćemo se pobrinuti da to bude i ostvareno. Uz to, kao svaka ozbiljna tvrtka, brinemo se o tome da omogućimo uvid u razvoj na lozinkom zaštićenoj web lokaciji samo za Vas .

Volio bih imati kontrolu nad sadržajem stranice. Možete li mi to osigurati?

Naravno! Prvo saslušamo što klijent od nas traži, a prema tim informacijama odlučujemo se za idealni tzv. framework ili tehnologiju za Vaš projekt. U Vašem slučaju koristili bi CMS, npr. Wordpress, koji omogućuje da korisnici mogu sami uređivati svoje sadržaje na stranici. Također nudimo uslugu uređivanja sadržaja. Kombinacija jednog i drugog do sada se pokazala kao najbolje rješenje za naše klijente.

S kojim web trgovinama radite?

Dosta naših projekata vezano je za Wordpress, pa se nameće WooCommerce, koji je odličan je za 'manje' web trgovine i lako se na njega naviknuti, dok za veće web trgovine (sa više prometa) svakako preporučujemo Shopware.

Nudite li svoj vlastiti hosting za stranice i aplikacije?

Ukratko, ne. Nudimo našim klijentima uslugu zakupa hostinga i domene i postavljanje na raznim servisima, kako na hrvatskim, tako i na inozemnim. Većina naših klijenata se ne želi upuštati u takvo što, pa sve to prepuste nama.

Koliko vam je važno da stranica Vaš ih klijenata izgleda moderno i lijepo?

To nam je jako važno. Pri tome ne zaboravimo na funkcionalnost, korisničko iskustvo i sigurnost. To je naš rad i želimo izgraditi upravo takvu reputaciju - s nama ne možete pogriješiti, a to možemo samo sa kvalitetnim radom! Svakom se projektu predajemo kao da radimo sami za sebe!

Hrvatski teniski savez
Alandis Projektmanagement
Apartments Adria
Apartments Markom
Apartments Bili Galeb

USKORO VIŠE...